Changes at "Mustikkamaan ja Syötävän puiston kehittäminen kaupunkilaisten käyttöön"
Compare view mode:
Title
- +Mustikkamaan ja Syötävän puiston kehittäminen kaupunkilaisten käyttöön
State
- +open
Summary
- +Syötävän puiston yhteisöllisen toiminnan, tilan käytön ja viljelytoiminnan laajennus ja rahoitus. Kiinteän toimintakatoksen rakentaminen on tärkeää ulkona tapahtuvan toiminnan ja oppimisen kannalta.
- +
- +Ehdotus tukee yhteisöllisen, ekologisen ja terveellisen (hyötyliikunta ja tuoreet kasvikset) elämän kehittymistä ja jatkumista kaakkoisessa Helsingissä ja muuallakin kaupungissa. Syötävässä Puistossa ihmiset pääsevät kokeilemaan viljelyä ohjatusti turvallisessa ja mummolamaisessa ympäristössä.
Location on the map
- +Mustikkamaanpolku 10, Helsinki
Target group
- +Alueen asukkaat
- +Viljelystä kiinnostuneet eri-ikäiset kaupunkilaiset
- +Alueen koulut ja koululaiset
- +Nuorten ryhmät
Objectives
- +Kaupungissa ei ole vastaavaa tilaa juurikaan saatavilla. Kaupunkiviljelyllä, ekologisuudella ja yhteisöllisyydellä on selkeä tarve ja sille on kysyntää. Suunnitelman myötä mahdollistuu matalan kynnyksen toiminnan saatavuus eri-ikäisille kaupunkilaisille. Saadun palautteen mukaan puistoon tullaan oppimaan, kokemaan, rauhoittumaan, voimaantumaan yhdessä ja kosketus maahan voimistuu.
Key actions on which funds will be spend
- +Kiinteän toimintakatoksen rakentaminen. Viljelykoordinaattorin projektiavustus. Viljelymaiden maanparannus. Taimien ja tarvikkeiden hankinta. Piha-alueen siistiminen ja kehittäminen. Yhteisötaideteosten mahdollistaminen alueelle. Kouluyhteistyön vakiinnuttaminen.
The people and communities participating in the execution
- +Kohdetta hallinnoi Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala/Nuorisopalvelut. Nuorisopalvelut mahdollistavat nuorten roolin puistossa sen käyttäjinä ja toiminnan toteuttajina. Viljelyssä toimivat vapaaehtoiset kaupunkilaiset viljelykoordinaattorin ohjauksella. Lisäksi puistoa käyttävät erilaiset ryhmät. Kouluyhteistyö on myös merkittävässä roolissa.
Version author
Version created at
14/03/2019 15:30