Tunnetaitokoulutusta yläasteikäisille
![Tunnetaitokoulutusta yläasteikäisille](https://decidimhelsinkifiles.blob.core.windows.net/omastadi-files/903e02bfgbikrdbilat2c07v68zr?sp=r&sv=2018-11-09&se=2025-02-07T00%3A11%3A40Z&rscd=inline%3B+filename%3D%22www_teemat_omastadi_oppiminen_osaaminen.jpg%22%3B+filename*%3DUTF-8%27%27www_teemat_omastadi_oppiminen_osaaminen.jpg&rsct=image%2Fjpeg&sr=b&sig=4bkLVJuBwXirg%2FuaPkMolRTS2Uk9cGmEXhTm9XQRLok%3D)
Tiedot
Viite
Suurpiiri
Teema
Julkaisuaika
Budjetti
Vastuutaho
Äänet
Äänestysvuosi
Sijainti
Toteutuksen vaiheet
-
Yhteiskehittäminen
-
Esivalmistelu
-
Suunnittelu
-
Toteutus
-
Valmis
Kaikkien hankkeiden edistymisen keskiarvo 19,8 %.
Hanke
Monivuotinen projekti, jossa opetetaan tunnetaitoja kaikille oppilaille valituilla yläasteilla. Tavoitteena on parantaa hyvinvointia, koulujen yhteisöllisyyttä ja tutkia, vähentääkö tämä kiusaamista.
Yläasteikäisten keskuudessa esiintyy paljon pahoinvointia ja kiusaamista, Ehdotan, että Pohjois-Helsingissä toteutetaan projekti, jossa valituilla yläasteilla annetaan kaikille opiskelijoille tunnetaitokoulutusta. Projektin tavoitteena on vahvistaa nuorten tunne- ja vuorovaikutustaitoja ja sitä kautta parantaa hyvinvointia, koulujen yhteisöllisyyttä ja tutkia vähentääkö tämä kiusaamista. Projekti on monivuotinen, jotta sen vaikuttavuus vahvistuu.
Näin kaupunki toteuttaa hankkeen
Hankkeen projektityöntekijä on aloittanut syksyllä 2024 toteuttamaan hanketta yhteistyössä koulujen kanssa. Kouluista on tähän mennessä lähtenyt mukaan Torpparinmäen peruskoulu, Pakilan ylä-asteen ja ala-asteen koulut, Oulunkylän yhteiskoulu sekä Maunulan yhteiskoulu.
Työ on aloitettu jalkautumalla kouluihin ja tutustumalla koulujen henkilökuntaan sekä oppilaisiin. Kaikilta kouluilta on kysytty, millaisia ilmiöitä alueelta nousee hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen liittyen. Samalla hankkeessa on saatu kartoitettua teemoja ja ilmiöitä, joita koulujen arjesta ja oppilaiden kanssa käydyistä keskusteluista aidosti nousee.
Tavoitteena on vahvistaa kouluissa osaamista ja ymmärrystä tunne- ja vuorovaikutustaidoista yhdessä taitojen mallintamisen, harjoittelun ja jakamisen avulla. Syksyllä toiminnan kantavana teemana on ollut kohtaaminen ja kuunteleminen. Lisäksi projektityöntekijä pyrkii toimimaan linkkinä alueen koulujen välillä, jolloin koulujen välinen vuoropuhelu voi lisääntyä ja yhteinen hyvien käytäntöjen jakaminen vahvistua.
Projektia toteutetaan vahvasti yhteistyössä koulujen henkilökunnan kanssa, jotta hankkeen aikaiset hyvät käytänteet jäävät kouluille myös hankkeen päättymisen jälkeen. Lisäksi toimintatavoista pyritään mallintamaan menetelmiä, jotka jäävät koulujen käyttöön. Hankkeen on suunniteltu kestävän 31.7.2026 saakka.
Hankkeen yhteiskehittäminen
Yhteiskehittämisen aikana kaupunkilaiset ja kaupungin asiantuntijat yhdessä keskustelevat ja suunnittelevat, miten hanke toteutetaan ja mitä siinä tulee ottaa huomioon.
Hanketta pystyi kommentoimaan sivustolla 8-21.4.2024 välisenä aikana.
Hankkeen yhteiskehittäminen aloitettiin keväällä 2024, jolloin oppilaille järjestettiin kahdessa alueen koulussa työpajoja, joissa kerättiin oppilaiden ajatuksia. Oppilaiden ajatuksia hyödynnetään kehittämisessä ja hankkeen suunnittelussa. Lisäksi hankkeen alussa syksyllä 2024 on käyty keskusteluja myös alueen koulujen henkilöstön kanssa. Tavoitteena on selvittää kouluilta, mitä ilmiöitä alueella nousee hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen liittyen.
Hanke kartalla
Seuraavassa elementissä on kartta, joka esittää tämän sivun tietueet karttapisteinä. Elementtiä voi käyttää ruudunlukijalla, mutta se voi olla vaikeaselkoinen.
Ohita kartta${title}
{{html body}}
4 kommenttia
Ladataan kommentteja ...
Lisää oma kommenttisi
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Ladataan kommentteja ...