Vi räddar Helsingfors historia åt Helsingforsborna
![Vi räddar Helsingfors historia åt Helsingforsborna](https://decidimhelsinkifiles.blob.core.windows.net/omastadi-files/variants/kalu28yaz072z4lhrzvmum3yv3hp/e930476179d9ec35689469c9f242b169e85da66e5e2e8c6906cee849d1e00b5c?sp=r&sv=2018-11-09&se=2025-02-11T08%3A24%3A11Z&rscd=inline%3B+filename%3D%2229_OmaStadi_Huvilan_kunnostussuunnitelma_300dpi_MinnaAlanko.jpg%22%3B+filename*%3DUTF-8%27%2729_OmaStadi_Huvilan_kunnostussuunnitelma_300dpi_MinnaAlanko.jpg&rsct=image%2Fjpeg&sr=b&sig=kCG7L3NLYLrME2T8z7koacaTgcIuXiNs%2FR0PYXGFLis%3D)
Information
Referens
Distrikt gammal
Tema
Publiceringstiden
Budget
År av röstning
Röster
Ansvarig part
Faser
-
Förberedelse
-
Planera
-
Genomförande
-
Avslutad
Genomsnittlig framsteg på alla projekt 96,5 %.
Projekt
En utredning görs om gamla hus, som fortfarande skulle behöva repareras och som ligger på betydande rekreationsområden. Man tar fram idéer och kartlägger vad byggnaderna skulle kunna erbjuda stadsborna.
Näin kaupunki toteuttaa ehdotuksen
Kaupungin strategia luopua niistä kiinteistöistä, joita se ei
omassa toiminnassaan tarvitse tai niille ei ole muuta strategista merkitystä, ohjaa osaltaan hankkeeseen ryhtymistä.
Kartoitetaan rakennukset jotka ovat kohtuukustannuksin
käyttöön otettavissa.
Tutkitaan mahdollisuuksia, onko yhteisörahoitus/joukkorahoitus
keinoja, joilla kaupunkilaiset voisivat hankkia taloudellisia resursseja kunnostukseen ja ylläpitoon.
Käsikirja kansalaisille rahoitusmuodoista ja toimintamalleista
- EU-rahoitus?
- Mitä apua kaupunki voisi antaa?
- Kontakti verkosto esim. museovirasto
- Neuvonta palvelut. Mistä kaupunkilaiset voivat
hakea tietoa eri toteutus mahdollisuuksista.
Ehdotuksen alkuperäinen kuvaus
Tämä on ehdotukseni # 684 jatkokehittelyä, siis oman ehdotukseni
Helsingissä on noin 200 kaupungin omistamaa historiallista rakennusta, jotka seisovat tyhjillään, vaikka ne voisivat olla kaupunkilaisten käytössä. Se on suuri häpeä valtakunnallisestikin. Nämä persoonalliset ja usein kauniissa ympäristössä sijaitsevat rakennukset voisivat herätä eloon luontotukikohtina, kulttuurikäytössä, asukastiloina, vuokrattavina juhlatiloina, kahviloina, nuorisotiloina, yhteisinä olohuoneina.
Kaupunki on toteuttamassa toimitilastrategiaansa. Siihen liittyen tehdään perusteellinen selvitys vielä pelastettavissa olevista vanhoista taloista OmaStadi hankkeena. Asukkaita, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa, kaupunginmuseota ym. kuulemalla kartoitetaan sellaisten rakennusten potentiaali, jotka vielä olisivat korjattavissa ja jotka sijaitsevat merkittävillä virkistysalueilla.
Selvityksessa ideoidaan ja kartoitetaan, mitä kaikkea nämärakennukset voisivat tarjota kaupunkilaisille. Rakennusten korjauksiin voi saada apua EU:lta, valtiolta, erilaisilta säätiöiltä (KONE) ja rahastoilta (Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden) ja jopa joukkorahoitus on mahdollista, esim. case Annala. Korjauskustannukset (monissa rakennuksissa ne ovat jo tiedossa). Rahoituksen hankinnan ideointi ja tutkiskelu, palveluverkostotarkastelu sekä kunkin rakennuksen potentiaalisten käyttäjien ja toimijoiden kartoitus kuuluvat selvitykseen. Näin saamme kuvan siitä, minkälaisessa käytössä rakennukset voisivat olla ja miksi ne on pelastettava. Mallia löytyy Ruotsista ja muualta maailmasta.
Tämä selvitys palvelee koko valtakunnan vanhojen rakennusten pelastusoperaatioita. Kaupunginmuseo olisi arvokas yhteistyökumppani, samoin kaupunkiympäristön kiinteistöistä vastaavat tahot. Tällaiset historiaa henkivät ja kauniit tukikohdat nostavat Helsingin puistot ja ulkoilualueet aivan uudelle tasolle, samoin ne kertoisivat Helsingin tarinaa ja antaisivat kaupungista sivistyneen, historiaansa arvostavan kuvan.
Kaupunkilaisten käsikirja Helsingin historiallisten rakennusten pelastushankkeisiin
Tidslinje
-
1maj 2022
Aloituskokous
1 kommentarer
Laddar kommentarer...
Lägg till din kommentar
Logga in med ditt konto för att lägga till din kommentar.
Laddar kommentarer...