
Report inappropriate content
Is this content inappropriate?
Ruuanjakelu 2.2
Tarkoituksena on lopettaa ruokajonot ulkona ja siirtää ne sisätiloihin. Omastadin rahoilla kustannetaan vuodeksi kokeilu nimeltään "Ruuanjakelu 2.2.". Kokeilu koskee koko kaupunkia, jokaiselle alueelle avataan oma Ruuanjakelu 2.2. piste. Jakelupisteet avataan Helsingin kaupungin tiloihin.
Kokeilussa tarjotaan ruokaa tarjoaville tahoille (yhdistykset ja järjestöt tms) yhteinen tila, missä he voivat jakaa ruokaa sitä tarvitseville. Koska tila on avoin kaikille ruokaa jakaville tahoille, ei sillä suosita yhtä tahoa.
Ruuanjakelu 2.2 ovella jaetaan jonotusnumero ja asiakkaat voivat päättää haluavatko he odottaa ulkona vai sisällä. Sisätiloissa on penkkejä ja pöytiä ja lisäksi tilaan voidaan laittaa pieniä infopisteitä, joissa jaetaan tietoa esim; Martat: edullisia ruokareseptejä, Te-toimisto: työnhakuneuvontaa, Helsingin kaupunki: Tietoa kaupungin ilmaisista palveluista ja tapahtumista. Tilassa voidaan myös järjestää pienimuotoisia liikuntahetkiä tai osallistavaa kulttuuritoimintaa.
Hyväksytty - Onneksi olkoon, ideasi täyttää OmaStadi kriteerit, jos sitä kehitetään seuraavasti: Kaupungin tarjoama tila kiinnostaisi varmasti monia pieniä ruoka-aputoimijoita. Jotta jonoista päästäisiin jossakin vaiheessa eroon, tarvitaan kuitenkin enemmän ruoka-avun hajauttamista kuin keskittämistä. Kaupungin tavoitteena on, että erilaisia pienimuotoisesti ruoka-apua tarjoavia toimijoita olisi eri puolilla, jotta ihmiset voisivat saada apua läheltä kotiaan ja yhteen paikkaan ei syntyisi pitkää jonoa. Kaupungin alueellisia ruoka-aputiloja tarvittaisiin melko paljon, etteivät ne keskittäisi ruoka-apua hajauttamisen sijaan. Näillä pienillä toimijoilla on usein haasteena sopivien toimitilojen löytäminen, ja jos siihen olisi jokin hyvä ratkaisu kaupungin puolelta, niin se olisi hienoa. Tiloissa pitää olla elintarvikehuoneistoksi sopiva varustus, joten mikä tahansa tila ei sovi. Tässä kokeilussa mahdollisuus olisi se, että ruoka-aputoimijat pääsisivät joustavammin käyttämään kaupungin tiloja omalla alueellaan. Kehittämisen kohteena olisi myös, miten kaupungin tiloihin saataisiin paremmin ulkopuolisia käyttäjiä. Seuraavaksi ideoista kehitetään äänestykseen meneviä ehdotuksia yhdessä kaupunkilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Ehdotuksia voi tehdä OmaStadi-sivustolla 11.1.–28.2.2021. Ideasi etenee äänestykseen vain, jos teet siitä ehdotuksen omastadi-sivustolla tai se liitetään johonkin toiseen ehdotukseen. Alueen samankaltaisia ideoita kehitetään yhdeksi ehdotukseksi työpajoissa ja omastadi-sivustolla. Yhteiskehittäminen käynnistyy alueellisilla Alueraksa-verkkotyöpajoilla tammi-helmikuussa. Yhteiskehittämisestä pidetään infotilaisuus verkossa ti 12.1.2021. Ilmoittaudu alueraksa-työpajoihin: https://bit.ly/3oAAlO1 Lisää tietoa yhteiskehittämisestä, infotilaisuudesta ja työpajoista löydät OmaStadi-sivustolta: https://omastadi.hel.fi/pages/yhteiskehittaminen Ystävällisin terveisin, OmaStadi-tiimi
Report inappropriate content
Is this content inappropriate?
0 comments
Add your comment
Sign in with your account or sign up to add your comment.
Loading comments ...