Gott humör – mötesplats för psykisk hälsa i biblioteket Oodi
Tyvärr kommer förslaget inte att genomföras eftersom det inte fick tillräckligt många röster.
![Gott humör – mötesplats för psykisk hälsa i biblioteket Oodi](https://omastadi.hel.fi/decidim-packs/media/images/budgets-project-default-6d7df766c096dfdb621d.jpg)
Information
Nummer (ID)
Område
Tema
Budget
Antal röster
Skapande tid
Förslag
En Gott humör-mötesplats till Oodi som stöd för stadsbornas psykiska välmående. Helsingforsbornas färdigheter i mental hälsa stärks med hjälp av gruppverksamhet, kamratstöd och mångsidig information. I Oodi arrangerar man Drömverkstäder där stadsborna kan stärka sina resurser med konst och kultur. En projektkoordinator anställs för ett år och erfarenhetsexperter tas med i planeringen. Tillsammans främjar vi Helsingfors stads mentalvårdstjänster med låg tröskel.
Kort beskrivning
Perustetaan Oodiin Hyvä mieli -kohtaamispaikka stadilaisten mielen hyvinvoinnin tueksi. Vahvistetaan helsinkiläisten mielenterveystaitoja ohjatun ryhmätoiminnan, vertaistuen ja monipuolisen tiedon avulla. Järjestetään Oodissa Unelmaverstaita, joissa stadilaiset vahvistavat voimavarojaan taiteen ja kulttuurin keinoin. Palkataan vuodeksi projektikoordinaattori ja otetaan kokemusasiantuntijat suunnitteluun mukaan. Edistetään yhdessä Helsingin kaupungin matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita.
Lokalisering pä kartan
Oodi-kirjasto, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
Målgrupp
Kaikki kaupunkilaiset, jotka tahtovat - vahvistaa mielen hyvinvointia ja omia voimavaroja - oppia tietoja ja taitoja hyvän mielenterveyden tueksi - antaa ja saada vertaistukea.
Toimintaa järjestetään pääosin suomen ja ruotsin kielellä. Ryhmiä järjestetään erikseen nuorille ja aikuisille.
Målbeskrivning
Kohtaamispaikan tarve Stressi ja jaksamisongelmat kuormittavat eri-ikäisiä helsinkiläisiä. Osa stadilaisista kipuilee mielenterveyden haasteiden kuten masennuksen tai ahdistuksen kanssa. Muutosten keskellä moni etsii yksin uutta suuntaa ja merkityksellistä elämää.
Kohtaamispaikan tavoitteet 1) Tarjota stadilaisille vertaistukea ja konkreettisia keinoja, kuinka vahvistaa mielen hyvinvointia ja omia mielenterveystaitoja 2) Puhua yhdessä mielenterveydestä ja poistaa mielenterveysongelmien häpeästigmaa 3) Edistää Helsingin kaupungin matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita 4) Vahvistaa kokemusasiantuntijoiden roolia mielenterveyden edistämistyössä.
Oodi-kirjasto stadin sydämessä tavoittaa helsinkiläiset ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet mielenterveyden edistämistä varten. Kohtaamispaikan toiminnassa hyödynnetään mielenterveystyön hyväksi havaittuja menetelmiä. Hyviä käytäntöjä juurrutetaan osaksi Oodin arkea ja levitetään myös muihin kirjastoihin Helsingissä.
Åtgärder som det behövs pengar för
Rahoituksen käyttö a) Palkataan vuodeksi projektikoordinaattori, jonka tehtävänä on - kohtaamispaikan perustaminen ja suunnittelu - toiminnan koordinointi, verkostoyhteistyö ja viestintä - arviointi, toiminnan juurruttaminen ja levittäminen. b) Palkkio- ja viestintäkulut, palveluiden osto mm. järjestöiltä ellei toteudu hankeyhteistyönä.
Toiminnan sisältö Oodissa Toimintaa kootaan viikkokalenteriin. Toimintaa järjestetään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Sisällöt tarkennetaan, jos hanke toteutuu. Alustavia sisältöjä:
1. Vertaistuki ja ohjattu ryhmätoiminta - Teemaryhmät kuten jännityksen, stressin ja ahdistuksen hallinta - Unelmaverstaat taiteen keinoin - Mielenterveyskuntoutujien lukupiirit - Kokemusasiantuntijan vastaanotto
2. Mielenterveystaidot ja hyvä elämä - Tietoiskut ja teemaillat, esim. ravitsemus, liikunta - Kurssit, esim. Mielenterveyden ensiapu, Toivon työpaja, kokemusasiantuntijuus - Hyvinvointivartit kuten mindfulness - Pysyvä mielen hyvinvoinnin kirjanurkkaus.
Personer och organisationer som deltar i genomförandet
Hankkeen toteutuksesta vastaavat sosiaali- ja terveysviraston mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä Oodi-kirjasto. Toimintaa ja palveluja tuottavat kaupungin omat toimialat, järjestöt ja muut palveluntuottajat. Kokemusasiantuntijat osallistuvat hankkeen koko elinkaareen suunnittelusta alkaen. Projektin tueksi voisi perustaa moniammatillisen tiimin, jossa on mukana kaupunkilaisia. Ehdotuksen tekijä sosiaalipsykologi (VTM) Minna Salonen on mielellään mukana yhteiskehittämisessä.
1 kommentarer
Laddar kommentarer...
Laddar kommentarer...