Asukkaiden ja kaupunginosien tarinat mukaan kansalliseen kaupunkipuistoon
Ehdotus ei valitettavasti etene toteutukseen, koska se ei saanut tarpeeksi ääniä
![Asukkaiden ja kaupunginosien tarinat mukaan kansalliseen kaupunkipuistoon](https://omastadi.hel.fi/decidim-packs/media/images/budgets-project-default-6d7df766c096dfdb621d.jpg)
Tiedot
Numero (ID)
Alue
Teema
Budjetti
Äänten määrä
Luontiaika
Ehdotus
Palkataan 2 hanketyöntekijää kaupungin kirjastoihin, monitoimitaloihin ja palvelukeskuksiin järjestämään kaupunginosayhdistysten kanssa avoimia tilaisuuksia, joissa kerätään tietoa, kuvia, runoja, kuvauksia ihmisiltä, tarinoita "stadin stooriksi". Nämä tallennetaan digitaalisesti. Runoja esitettäisiin vanhusten palvelutaloissa. Puistoihin järjestetään kävelyretkiä esim Kaupunkipolulla.
Suunnitelman tiivistelmä
Tarvitaan 2 hanketyöntekijää noin vuodeksi, jotta: 1. kaupungin kirjastoihin, monitoimitaloihin, palvelukeskuksiin ym järjestetään kaupunginosayhdistysten kanssa avoimia tilaisuuksia, joissa kerätään tietoa, kuvia, runoja, kuvauksia ihmisiltä, tarinoita "stadin stooriksi" (liite). Näitä voidaan myös tallentaa digitaalisesti. Runoja voisi koota/esittää vanhusten palvelutaloissa ja ohessa kilpailu. Tarinoita "Human Library"-mallilla. 2, Puistoihin kävelyjä&retkiä Kaupunkipolulla tai Helsyretkellä.
Sijainti
Koko kaupunki; tmp:t yllä, 2 aluetta et-lä, po-it
Kohderyhmä
Koskee kaikkia ikäryhmiä ja osallistuminen avointa. Tuottaa kulttuuria kaikille ja kannustaa myös tutustumaan Helsingin kaupunginosiin. Lapset, nuoret , perheet, aikuiset ja ikäihmiset, niin "vanhat stadilaiset# kuin vasta tänne muuttaneet omasta maasta ja maailmasta. Myös kotimaiset ja ulkomailta tulevat vierailijat. Järjestöt ja verkostot. Samoin asuinalueiden yhteisöt, yhdistykset, verkostot ja yritykset, jotka saavat lisätietoja ja mahdollisuuksia omaan toimintaansa. Lisää yhteisosallisuutta
Tavoitteet
Asukkaat antavat omat kokemuksensa asuinalueidensa tärkeistä pakoista, olohuoneista ja luonnonkohteista, tulevat oppimaan ja tuntemaan lisää oman asuinalueensa ja muiden kaupunginosien historiasta, ympäristöstä, luonnosta ja kulttuurista. Asukkaat saavat virkistystä, mielenrauhaa ja fyysistä hyvinvointia yhdessä toimimisesta ja tutustuvat myös toisiinsa, eri kulttuureihin ja lähialueisiin. positiivisia sosiaalista koheesiota ja yhteistä ymmärrystä lisäävää toimintaa, yhteistä oppimista.
Toimenpiteet
2. hanketyöntekijää (esim palvelumuotoilijaa, koordinaattoria tms) palkataan kokoamaan Tiedotus- ja markkinointimateriaalia KKPH:sta ja tapahtumista, koordinoimaan tarinoiden dokumentointia ja viestimistä eri alustoilla sekä järjestämään kävelyitä, tilaisuuksia… Digitaalisen/mobiilijärjestelmän luominen – esim KKPH:n sivustolla olevat tarinat, SEEKALL.. Runo/kuva/tarinakilpailun järjestäminen KUVA:n (kaup.museo etc kanssa) Myös 208 toteutetun Stadilaisten yhteiset Olohuoneet-hankkeen dokumentit hyödynnetään ja kaupunginosayhdistysten kotisivut mukaan ja sosiaalinen media. Pohjatietoja KKPH:n perustamisselvityksen esiselvitysraportissa ja valmisteluryhmien työpajaraporteissa.
Toteutukseen osallistuvat yhteisöt ja ihmiset
KKPH!-verkosto (Marja Leino, Eeva Kuuluvainen, Riitta Korhonen, Olli Salin etc) ja erityisesti sen HELKAN järjestöt, kuten Hermanni-Vallila Seura, Siirtolapuutarhayhdistykset, Luonnonsuojeluliitto ja sen HELSY, Suomen latu ry, yhdessä KYMP:n ja KUVAn vastuualueiden kanssa. Nämä tahot mukaan toteutukseen, vastuutahoina KKPH-verkosto yhdessä KUVA:n ja KYMP:n kanssa, Suunnittelu yhdessä laajoissa avoimissa asukastilaisuuksissa, työpajoissa ja eri verkostoissa.
1 kommentti
Ladataan kommentteja ...
Ladataan kommentteja ...