Äitiysfysioterapiaa tuoreille äideille
Ehdotan, että kaikille helsinkiläisille juuri synnyttäneille äideille tarjotaan yksi kerta äitiysfysioterapiaa. Nykyään neuvolakäynnit synnytyksen jälkeen ovat keskittyneet vauvan kehityksen seuraamiseen. Uusi arki vauvan kanssa voi olla muutenkin haastavaa ja äitien oma hyvinvointi jäädä heitteille. Yksi tuoreiden äitien kuntoutumiseen keskittyvä fysioterapiakerta nopeuttaisi synnytyksestä toipumista. Se olisi myös Helsingin kaupungin viesti siitä, että äitien hyvinvointi on tärkeää, perheitä tuetaan ja vauvat ovat tervetulleita - mikä ei ole vähenevien vauvojen Suomessa ollenkaan vähäpätöistä.
Tämä ehdotus ei edennyt jatkoon.
Kiitos ehdotuksesta. Ei jatkoon. Perustelut: Ehdotus kohdistuu tärkeään asiaan, pienten lasten äitien hyvinvointiin. Ohjaus synnytyksestä toipumiseen ja äidin hyvinvointiin synnytyksen jälkeen alkaa kuitenkin jo raskauden aikana neuvolan perhevalmennuksessa ja perhevalmennukseen liittyvässä fysioterapiaryhmässä odottaville äideille (https://www.hel.fi/sote/perheentuki-fi/raskaus-ja-synnytys/palvelut-raskausaikana/perhevalmennus-sa/perhevalmennus-helsingissa). Synnytyksen jälkeen synnytyssairaalassa äidit saavat ohjeet turvallisesta harjoittelusta raskaudesta ja synnytyksestä toipumiseen. Äitien toiveesta Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on vuonna 2018 käynnistetty synnyttäneiden äitien fysioterapiaryhmä, jossa äidit saavat lisää ohjeita ja neuvoja turvallisesta harjoittelusta sekä ryhmän antamaa tärkeää vertaistukea. Synnytyksen jälkeinen ryhmätoiminta on vielä uutta toimintaa ja tarkoituksena on lisätä ryhmien määrää ja helpottaa niihin ilmoittautumista. Tuija Arvo, TtM, ylihoitaja Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut Helsingin sairaala Fysioterapia
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy
Luettelo suositteluista
Ilmoita asiatonta sisältöä
Onko tämä sisältö epäasiallista?
1 kommenttia
Tuosta perustelusta näyttää puuttuvan perustelut. Miitä siinä yritetään sanoa? Eikö ehdotus ole mahdollinen, koska sellaista toimintaa on jo? Linkatulta sivuilta ei ainakaan helposti löydy tietoa perustelussa mainituista ryhmistä.
Lisää oma kommenttisi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun kommentoidaksesi.
Ladataan kommentteja ...