Koulujen verstaat kaupunkilaisten käyttöön
Koulujen teknisen ja tekstiilikäsityön luokat voitaisiin antaa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.
Varsinkaan Kalliossa asukkailla ei ole tilaa omalle työtila- ja työkaluarsenaalille, saati että olis ekologista, että jokaisen pitää itse omistaa asioita, joita tarvitsee vain murto-osan siitä ajasta, kun vat käytettävissä.
Tarve ja hyöty asioiden luomiseen, korjaamiseen ja puhdetöihin on kuitenkin olemassa.
Tämä ehdotus eteni jatkoon.
dea tuodaan jatkokehittelyyn niin, että muut samanlaiset ideat yhdistetään, sillä koulujen puutyötiloja voidaan avata tällä rahalla vain muutama, sillä niihin pitää palkata silloin uusi työntekijä, jonka vastuulla on turvallisuus puutyöluokassa. Puutyötiloja eikä teknisen työn tiloja voida avata vapaasti kaupunkilaisille turvallisuuden sekä laitteiden arvon vuoksi. Tilat ovat maksuttomia, mutta tällä projektirahalla voisi palkata työntekijä johonkin teknisen työn tilaan.
--
Muistathan tehdä ehdotuksestasi suunnitelman 8.3. mennessä. Avattua suunnitelmaa voit muokata 6.4.2019 asti. Huomioithan, että ehdotus ei etene OmaStadissa mikäli se ei ole osa jotakin suunnitelmaa, tai jos siitä ei ole tehty omaa suunnitelmaa. Ohjeet suunnitelman tekemiseen löydät täältä. Apua saat myös alueesi stadiluotsilta.
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy
Luettelo suositteluista
Ilmoita asiatonta sisältöä
Onko tämä sisältö epäasiallista?
8 kommenttia
Jos olisit teknisten töitten opettaja et ehdottaisi tätä 😉 Kiva tulla töihin joka aamu kun joku jättänyt tavaroita hujanhajan ympäri luokkaa ja rikkonut asioita jota tarvitset opetuksissasi. Tämän lisäksi opettajien tarvitsee vähän väliä valmistella opetustaan ilta-aikaan.
Sen sijaan avoin kaupunkilaisten oma MakerSpace olisi tervetullut!
Keskustelu henkilön Pirta kanssa
Entä jos verstaista varastetaan työkaluja, tmv.?
Btw,
entä jos koululaiset varastaa työkaluja veistoluokasta?
Molemmille:
olin nuorena esppolaisessa koulussa iltakäytön valvojana.
Oletan, että sama homma toimii Stadissa.
Eli samanlaisen kommentin varmaan saisi espoolaiselta liikuntamaikalta 80-luvulla, kun "hänen" työmaataan" alettiin käyttää illalla. Sotkevat ja rikkovat paikat.
Eli toivoisin vähän mielikuvitusta siitä, miten hommat hoidetaan, eikä vaan supisuomalaisittain "not gonna happen!"
Käyttö tarvii valvojan. Sellainen kai jo on. Käytön jälkeen tarkastetaan tilat ja työkalut. Vaatiihan jonku tasohöylän käyttö varmistuksen siitä, että sitä osataan käyttää turvallisestikin.
Aivan samat ongelmat jossain erikseen tähän rakennetussa tilassa, mutta mulle on aivan sama rakennetaanko toinen tila koulun viereen ja pidetään molemmat tilat tyhjänä 90% ajasta.
Tärkeintä olis, et näitä tiloja tarjottais tarvitseville.
Keskustelu henkilön Antti Sarpo kanssa
Hei,
Ehdotuksestasi ei ole tehty suunnitelmaa, tai sitä ei ole vielä liitetty suunnitelmaan. Huomasin, että koko kaupungin alueelle on tehty suunnitelma, johon on yhdistetty muutama koulujen tiloja koskevia ehdotuksia. Sopisiko sinulle, että tämä ehdotuksesi siirretään koko Helsingin alueelle? Näin ollen se voitaisiin liittää osaksi tätä koko Helsinkiä koskevaa koulujen tilojen käyttöä koskevaa suunnitelmaa.
Parhain terveisin,
Antti / Stadiluotsi keskinen
Tein tästä kyllä ehdotuksen.
Onko se sitten kadonnut jonnekin?
Mulle sopii kyllä, että idea laajennetaan koko Helsinkiin, mutta pääpaino pitäisi olla tiiviimmin rakennetuilla alueilla, joissa tilat ovat kalliita. Eli lähellä keskustaa, kuten vaikka Kalliossa. Jossain Puistolassa tai Pakilassa asuvilla usein jo on tällaiset tilat itsellään.
Mikähän tässä on:
Kohdassa "oma julkine profiili", https://omastadi.hel.fi/profiles/toke/following
näkyy oma laatikko sekä ehdotukselle, että suunnitelmalle "Koulujen verstaat kaupunkilaisten käyttöön".
Jälkimmäisessä ei kuitenkaan ole nappulaa tai kohtaa, josta pääsisi tähän suunnitelmaan...
Moi,
Olet tehnyt suunnitelman alustalle ihan oikein, mutta julkaisu on jäänyt tekemättä. Jos haluat yhä avata tämän suunnitelman, niin soittele minulle.
Stadiluotsi Antti Sarpo 0415121734
Lisää oma kommenttisi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun kommentoidaksesi.
Ladataan kommentteja ...