Cycling Helsinki
4206 votes
The ease and safety of cycling will be improved with an extensive campaign that will include developing a journey planner for pedestrian and bicycle traffic, organising an attitude campaign for considerate traffic culture, offering first aid training and guidance in bicycle maintenance, distributing small LED lights and first aid kits and developing the City’s feedback system to improve the maintenance of pathways, among other things.
Summary
Helsingin tavoite tulla maailman parhaaksi kestävän liikkumisen metropoliksi vaatii sekä pyöräilyn infrastruktuurin että asukkaiden pyöräilyn kokemuksen kehittämistä. Suunnitelman tavoitteena on parantaa pyöräilyn edellytyksiä luomalla turvallista, sujuvaa ja miellyttävää pyöräreitin valintaa tukeva helppokäyttöinen karttapalvelu, toteuttamalla asenne- ja turvallisuuskampanja sekä pyöräilijöille että muille liikenteessä oleville. Myös pyöräilyä palveleva palautejärjestelmä täytyy kehittää.
Location on the map
Helsinki
Target group
Keskeisin kohderyhmä suunnitelmalle ovat kaikki polkupyörillä liikkuvat ja mahdolliset uudet pyöräilijät. Tavoitteena on parantaa heidän turvallista ja sujuvaa liikkumista läpi kaupungin pyörätieverkoston ja vaikuttaa lopulta kaikkien kaupungissa liikkuvien elämään, erityisesti asenteiden muuttumisen myötä. Digitaalisten palveluiden tavoitteena on myös tukea Helsingin kaupungin tavoitetta pyöräliikenteen edistämiseksi, joka tarvitsee tuekseen tietoa pyöräilijöiden liikkumistottumuksista.
Objectives
Tavoitteena on parantaa pyöräilyn edellytyksiä luomalla turvallista, sujuvaa ja miellyttävää pyöräreitin valintaa tukeva helppokäyttöinen karttapalvelu, toteuttamalla asenne- ja turvallisuuskampanja asenteiden ja ensiaputaitojen parantamiseksi, ja kehittämällä pyöräilyä palveleva palautejärjestelmä. Tämä mahdollistaa kaupungin pyöräilyn määrärahojen tehokkaan kohdentamisen. Pyöräilijöiltä olisi mahdollista nykyteknologialla kerätä tietoa pyöräteiden kunnosta, vaaran paikoista, miellyttävistä pyöräreiteistä jne. Pyöräilyn yleistyminen voi onnistua laajasti vain edistämällä asennemuutosta kohti muut tielläliikkujat huomioivaa liikenteenkulttuuria. Asennekampanjat sekä ensiapukoulutus, yhdistettynä pieniin kannustimiin (led-valot, pyöräilijän pieni ensiapupakkaus), ovat keskeinen osa pyöräilykulttuurin kehittämistä. Pyöräilijöiden palautteen näkyminen arjessa on olennainen osa suunnitelman onnistumista. Samalla he toteuttavat kaupungin suunnittelemien ja toteuttamien hankkeiden valvontaa.
Key actions on which funds will be spend
Suunnitelman keskeiset toimenpiteet ovat:
1) Nykyiset karttapalvelut arvioidaan ja tutkitaan mahdollisuus yhdistää ja kehittää niitä yhdeksi turvallista, sujuvaa ja miellyttävää pyöräreitin (ja jalankulkureitin) valintaa tukevaksi helppokäyttöiseksi karttapalveluksi. Karttapalvelu rakennetaan avoimien rajapintojen avulla niin, että sovelluskehittäjät voivat edelleen kehittää sitä hyödyntäviä muita palveluja.
2) Fillaroiva Stadi -kampanjassa panostetaan erityisesti asenteiden muokkaamiseen ja turvallisuuden lisäämiseen. Teemoina ovat muiden huomioiminen liikenteessä, ensiavun antaminen ja pyörän pitäminen kunnossa oman ja muiden turvallisuuden kannalta. Pieniä kannustimia voidaan jakaa pyöräilijöille: led-lamput ja ensiapupakkaus.
3) Luodaan tai jalostetaan palautejärjestelmä ja tiedonkeräystapoja (mobiili), joista saadaan tietoa kaupungin liikennesuunnitteluun ja väylien kunnossapitoon, mutta myös kaupunkitutkimuksen käyttöön ja edelleen tulevaisuuden Helsingin rakentamiseen.
The people and communities participating in the execution
Digitaalisten kartta- ja palautepalveluiden kehittäminen: - Helsingin kaupunki: Palveluiden kehittäminen ja viestintä - Suomen ympäristökeskus: Palveluiden kehityksen tukeminen ja viestintä - HSL: Yhteistyötaho (pk.reittiopas.fi) - Helsingin Polkupyöräiljät ry: Tiedon keruu ja viestintä
Pyöräilyn asenne- ja turvallisuuskampanja "Fillaroiva Stadi" - Helsingin kaupunki: Viestintä - SPR: Viestintä ja koulutukset - Poliisi ja Liikenneturva: Viestintä ja koulutukset
Comment details
You are seeing a single comment
You can check the rest of the comments here.
Pääosin samaa mieltä. Kamppanjoiden tehosta en tiedä, mutta jos niillä edes jotain liikennesääntöjä tai peräti huomaavaisuutta saisi opetettua - niin pyöräilijöille kuin jalankulkijoille - se toki auttaisi. Kummatkin liikkuvat ilman pakollista liikennetutkintoa, mikä näkyy muun muassa asiattomina reittivalintoina ja arvaamattomana poukkoiluna.
Palautejärjestelmän kehittäminenkin on sinänsä hyvä, mutten oikein ole varma, millainen palaute saisi väylien suunnittelutyöhön mukaan edes jonkun, joka tietää, miten polkupyörää ajetaan (ei esimerkiksi viiden sentin kynnysten yli eikä teräviä mutkia tehden, kuten nykyiset pyörätiet monin paikoin edellyttävät). Mahtaako myöskään olla kaupungin vallassa määrätä varoittamaan pyörätien tukkivasta esteestä hyvän matkaa ennakkoon?
Iskulauseet pyöräilyn lisäämisestä lähinnä naurattavat ja itkettävät, sillä hissukseen ajamalla ei pyörä ole kilpailukykyinen kulkuneuvo, ja vauhdikas ajaminen taas ei nykyisillä teillä ole turvallista kenenkään kannalta.
Loading comments ...